ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Ένα άλλο δώρο της φύσης, διαθέσιμο από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου, είναι το δαμάσκηνο. Αυτά τα φρούτα χρησιμοποιούνται ευρέως στο μαγείρεμα, τόσο ωμά όσο και για την παρασκευή επιδορπίων, γεμισμάτων, αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών. Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, τα δαμάσκηνα μπορούν να καυχηθούν για πολλές βιταμίνες και ουσίες χρήσιμες για τον άνθρωπο στη σύνθεσή τους. Μερικά από αυτά παραμένουν ακόμη και μετά την επεξεργασία, για παράδειγμα, βιταμίνη R. Επίσης, αυτός ο καρπός είναι χρήσιμος για ασθένειες της καρδιάς, των νεφρών, των εντέρων, του ήπατος. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες, αυτό το συστατικό μπορεί να συμπεριληφθεί με ασφάλεια σε οποιαδήποτε διατροφή για απώλεια βάρους. Το ενδιαφέρον για αυτό το φρούτο είναι ότι είναι εξίσου δημοφιλές τόσο φρέσκο όσο και αποξηραμένο. |
ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ