ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Από τις αρχές και έως τα τέλη του καλοκαιριού, το κυρίαρχο φρούτο είναι το ροδάκινο. Ζουμερά και αρωματικά, με πλούσια χρώματα, είναι ουσιαστικό μέρος της καλοκαιρινής διατροφής. Η πλούσια σύνθεση βιταμινών και ανόργανων συστατικών και οι διατροφικές ιδιότητες του ροδάκινου καθιστούν δυνατή τη χρήση του από παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους, όχι μόνο για τη διατήρηση της συνολικής υγείας του σώματος, αλλά και για τη θεραπεία της αναιμίας και της υποβιταμίνωσης. Κατά την περίοδο ανάρρωσης μετά από ασθένεια, το ροδάκινο είναι επίσης χρήσιμο επειδή βελτιώνει την όρεξη και την πέψη. Τα φρούτα έχουν διουρητικό και ήπιο καθαρτικόαποτέλεσμα, η χρήση τους θεραπεύει τους νεφρούς, το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη. Ο πολτός περιέχει άλατα καλίου, τα οποία είναι ευεργετικά για καρδιακές παθήσεις. Τα οργανικά οξέα είναι εξαιρετικά για ασθένειες του στομάχου που προκαλούνται από χαμηλή οξύτητα. Η συμπερίληψη των ροδάκινων στη διατροφή έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος: ενυδατώνει και αναζωογονεί. Εκτός από το γεγονός ότι το ροδάκινο είναι χρήσιμο για την υγεία ενός ατόμου οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου, αναγνωρίζεται επίσης ως ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα |
ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ